***       Водещите вечерни новини       на 12 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 12 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Президентът и кметът на София се срещнаха. Германия осъди заплахите на Тръмп към НАТО. AC/DC на турне в Европа


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 февруари   

 

По време на срещата бяха разисквани вероятностите за финансова децентрализация и действително овластяване на българските общини, тъй че локалните управляващи да могат да реализират своите политики в полза на жителите. 

Възможностите за възстановяване на градската среда, битката със замърсяването на въздуха, насърчаването на туризма и дигитализацията на редица услуги, което да улесни връзката на жителите с общинските управляващи, също бяха измежду акцентите на срещата. 

***

„ Доволен съм, че след първичните рецензии, очевидно президентът е осъзнал какъв брой значима е правосъдната промяна в региона на Конституцията и даже краткотрайното отсрочване, което беше поставено с този закон, наподобява отвратително за него “. 

Така Кирил Петков разяснява ветото, което Румен Радев наложи върху измененията в Наказателно-процесуалния кодекс.

***

Социалистите от „ Красно село " смятат също по този начин, че „ решенията на Народно събрание на Българска социалистическа партия за санкции и изключване на членове способстват за спада на доверие в Българската социалистическа партия ". 

„ Категорично настояваме полемиката по вътрешнопартийни въпроси да се води в партийните органи, а не през средствата за всеобща информация ", приключва позицията на районен съд на Българска социалистическа партия – „ Красно село ".

***

„ За страдание този вид исково произвеждане, изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребявано главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно “.

***

В началото на януари Йорданова разгласява клип от безценен автомобил, каран с 256 км/ч по автомагистрала " Тракия ". Тази заран тя предизвика почитателите си в обществените мрежи с ново видео.

***

Народното събрание оповестява, че стикерът, който е сниман на показан клип за шофиране с превишена скорост, е копие, наподобяващо стикер на длъжностен автомобил от гаража на Народното събрание.

***

***

Сред най-фрапантните изявления е това, че Русия е станала най-голямата стопанска система в Европа. Русия е на 32-ро място в Европа във връзка с брутния вътрешен артикул на глава от популацията ", сподели някогашният петролен магнат, представен от хърватската медия " Индекс ".

Като друга неистина Ходорковски открои изказванието на стопанина на Кремъл, че Съединени американски щати са заявявали на Русия, че НАТО няма да се уголемява в източна посока. По думите на някогашния политически пандизчия: Нито един американски президент или министър от разпадането на Съветския съюз (1991 г.) до днешна дата не е поемал подобен ангажимент към Москва. Членството в Северноатлантическия пакт е непринудено и влизането в Алианса зависи от волята на страните, които желаят да станат част от него.

***

„ Израелските специфични елементи са щурмували в постройка в центъра на град Рафах в линията Газа и след яростна престрелка са освободили двама заложници, държани от въоръжени членове на палестинската терористична формация Хамас “. 

Това заяви през днешния ден представителят на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) Даниел Хагари, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хагари съобщи, че интервенцията за спасяването на двамата заложници, мъже на 60 и 70 години, е подготвяна от известно време и се е чакало да настъпи комфортен миг. „ Това беше комплицирана избавителна интервенция под обстрел в сърцето на Рафах, учредена на мощно чувствителни и скъпи разследващи данни “, добави представителят.

***

Думите на някогашния президент на Съединени американски щати и сегашен претендент за поста на изборите през ноември Доналд Тръмп, че Русия може „ да прави каквото желае “ със страните членки на НАТО, които не изразходват задоволително средства за защита, провокираха остра рецензия измежду немските политици и специалисти, съобщи ДПА.

„ Тези изявления са безотговорни и играят в интерес на Русия. Никой няма изгода от това в нашия съюз “, съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер по време на днешното си посещаване в Кипър.

„ Погрешните изказвания на Доналд Тръмп по отношение на договорните отговорности на Съединени американски щати при положение на офанзива против член на НАТО потвърждават още един път какъв брой непредсказуем, безсъвестен и обезсърчителен е той “, разяснява трансатлантическият координатор на немското държавно управление Михаел Линк пред вестник „ Тагесшпигел “.

***

Ей Си/Ди Си, именитата хардрок група, отсъстваща от сцената на Стария континент в продължение на осем години, се завръща за европейско турне през 2024 година с Брайън Джонсън като вокалист, заяви уеб сайтът на австралийската група в понеделник, представен от Агенция Франс Прес.

Турнето е планувано да се състои сред 17 май и 17 август. Градовете, в които австралийците ще изнесат концерти, са Гелзенкирхен, Мюнхен, Дрезден, Хохенхайм, Щутгарт, Нюрнберг и Хановер (Германия), Реджо Емилия (Италия), Севиля, (Испания), Амстердам (Нидерландия), Виена (Австрия), Цюрих (Швейцария), Лондон (Великобритания), Братислава (Словакия), Десел (Белгия), Париж (Франция) и Дъблин (Ирландия).

Турнето се назовава Power Up на името на последния им студиен албум от 2020 година, който се класира преди всичко в към двадесет страни след излизането си.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР